Analytiker säger att stigande Bitcoin-valinflöden ökar risken för BTC-korrigering

Inflödet av Bitcoin-val ökar när priset på BTC kämpar för att bryta förbi 19 500 dollar.

Sedan Bitcoin (BTC) -priset har nått en ny rekordhög nivå har det inte varit möjligt att vända $ 19 400-nivån för att stödja. Detta beror sannolikt på möjligheten att valar säljer aggressivt i intervallet $ 19 400 till $ 19 600 för att förhindra att rekordhöjden bryts. Ovanför rekordhögt är det lite motstånd tills ett nytt tak uppnås.

Valar fortsätter att sälja varje gång BTC närmar sig rekordnivån
Data från både CryptoQuant och Whalemap visar att $ 19 500-nivån är ett viktigt område för valar.

För det första finns det stora valskluster på cirka 19 500 dollar. Det innebär att valar köpte BTC här och inte flyttade sina innehav, vilket kan göra det till en vinstregion.

Dessutom har valinflöden till börser ökat eftersom priset på Bitcoin Circuit översteg $ 19 500. Detta visar att valar starkt säljer eller kortsluter $ 19 500 och mer.

En pseudonym handlare känd som ”Byzantine General” betonade också att det finns stora försäljningsorder på Binance. Han noterade att $ 19 500-nivån skulle vara ett svårt motståndsområde för köpare att bryta.

Binance gör shenanigans igen.

19500 kommer att bli svårt att bryta mot. $ BTC pic.twitter.com/8LAQmAM47P

– Bysantinsk general (@ByzGeneral) 3 december 2020
Vad kan hända på kort sikt?
På kort sikt är analytikerna delade om BTC: s kortsiktiga utsikter. Vissa säger att en stor korrigering fortfarande kan komma, särskilt om BTC fortsätter att avvisa på $ 19 500-nivån.

Ki Young Ju, VD för CryptoQuant, sa att han förväntar sig att BTC antingen kommer att gå i sidled eller ner på kort sikt. Han skrev:

”Jag är långsiktigt hausseartad, men jag tror att den kommer att gå i sidled några dagar eller korrigeras. Jag tror att vi inte kan bryta 20 000 USD på kort sikt. Jag förväntar mig att det kommer att gå sönder 20k i slutet av detta år. (Jag är inte en PA-handlare). Sammanfattningsvis slutade OG-valar stoppa HODLing och jag är kortvarig baiss. “
Ki påpekade att Bitcoinhvalar slutade ackumulera Bitcoin till nuvarande pris. Han förklarade att det är svårt att separera institutionella bud från spotbud. Ändå sa han att tidpunkten för stoppningen av BTC: s rally och försäljningen från valar matchar. Han lade till:

”Denna strid på $ 20 000 skulle vara $ BTC OG-valar kontra privatinvesterare. Och jag är på deras sida, kortvarig baiss. Jag vet att on-chain data inte kan säga inflödet av institutionella spotbud. Men det ser ut som att nuvarande BTC-valar (OG) stoppade sitt drag som var bra för tjurrallyet. ”
Bitcoin (BTC) såg det största inflödet av val sedan juli, enligt uppgifter från CryptoQuant. Uppgifterna sammanfaller med BTC: s kontinuerliga avslag på 19 400 dollar.